Galeria Àfrica Negra

La Galeria Àfrica Negra va néixer l’any 1975 al barri de la Ribera de Barcelona, amb l’objectiu de col·laborar en el desenvolupament de projectes sanitaris, aixecant hospitals i dispensaris en recondits poblats, i al mateix temps donar a conèixer la riquesa artística i cultural dels diferents països del continent Africà.

És un espai obert tant als col·leccionistes, com a persones sensibles a altres cultures.

A la galeria s’hi fan exposicions dedicades a algun tema en particular, com pot ser la dona a l’Àfrica, o un element com ara la bijuteria, les màscares, les portes, o també un determinat país.

L'espai també està obert a concerts, xerrades, presentació de llibres, o qualsevol activitat que doni a conèixer la cultura africana.

Galeria Àfrica Negra

Fundadors

Ramon Ferrer Carrer va néixer a Igualada el 31 de juliol de 1920. La seva vocació d’ajudar els demés, va ser truncada per la guerra, a la qual va estar obligat a participar amb només 16 anys. Tot i així va fer estudis de medecina i al llarg de la seva vida va estar sempre relacionat amb temes de sanitat. De la guerra va aprendre que tot era provisional i que els instants s,havien de viure amb intensitat, i encara que portant la por de la ma, amb coratge.

Aquest aprenentatge sumat a la vocació d,ajudar als demés junt amb els seus coneixements el va portar a participar en cos i ànima en projectes humanitaris, en diverses ONG, i en particular amb Medicus Mundi amb qui va treballar durant molts anys amb projectes sanitaris a Àfrica.

Fundadors

Història

En aquell moment no hi havia cap tipus de subvenció per aquestes activitats, tot era vocacional, i a ell se li va acudir portar objectes representatius de les cultures dels països on treballaven, especialment Camerun i muntar exposicions al nostre país per tal de donar a conèixer la riquesa artística i cultural d,aquests països i obtenir uns beneficis econòmics que revertissin i possibilitessin la construcció d’hospitals i dispensaris en aquests poblats.

Com que els viatges a Àfrica es multiplicaven i cada cop hi havia més material va llogar un local a la Ribera, llavors un barri molt oblidat i per lo tant econòmic, i al mateix temps ple d’encant i d’història. Tot això constituïa un indret immillorable per edificar els fonaments del que més tard seria la Galeria Àfrica Negra.

Història

Què ofereix?

A la Galeria Àfrica Negra hi trobarà peces rituals o de celebracions, tamborets, portes, tanques, eines, instruments musicals, etc. Gran varietat de bijuteria ètnica antiga i moderna, així com teles de molts colors, i tapissos teixits i pintats a ma (khorogos, bogolans, bàtiks...).

Els col·leccionistes d’armes antigues també hi poden trobar arcs i fletxes, llances i escuts. Sovint fem exposicions monogràfiques d’un país en concret, de màscares, de fetitxes, de bijuteria ètnica... Una visita a la nostra Galeria us transportarà per una estona a un altre continent, a una altra cultura, a una altra manera de percebre el temps...

Què ofereix?